Stichting Het 20ste-eeuwse Lied
    English version
 
Biography
You are on the Stichting Het 20ste-eeuwse Lied page
SPOTLIGHTS Concerts
CD Projects
Press and Photos
Links
Contact Reinild Mees
Home
   
  De Stichting Het 20ste-eeuwse Lied (opgericht in 1998) zet zich in voor de grote liederenschat die de twintigste eeuw heeft voortgebracht. Tevens streeft de Stichting naar een originele manier van presentatie van zelden uitgevoerde liederen, met name uit het interbellum.

Uitgangspunt daarbij is dat de liederen niet op het repertoire worden genomen louter omdat ze in de vergetelheid zijn geraakt, maar omdat het vanuit oogpunt van repertoireverbreding de moeite waard is deze hoogkwalitatieve liederen opnieuw ten gehore te brengen. De uitvoerenden zijn gerenommeerde, dan wel jonge zeer getalenteerde zangers.

Om een actuele vorm van het zangrecital te creëren is de serie SPOTLIGHTS concerten ontwikkeld. Hierin wordt steeds een specifiek onderwerp belicht. Bijvoorbeeld een componistenportret, een schrijver wiens werken door verschillende componisten zijn getoonzet of een theatraal thema. Het zijn als het ware geïllustreerde recitals, waarin telkens een visueel element de muziek ondersteunt.


De programma's voor de serie SPOTLIGHTS 2011-2012 zijn te vinden op de pagina SPOTLIGHTS concerten.


   
Voorts zette De Stichting Het 20ste-eeuwse Lied in samenwerking met Channel Classics Records een CD-reeks The Complete Songs met complete lied-oeuvre’s van 20ste-eeuwse componisten op. Als documentatie is deze serie van grote waarde, omdat het grotendeels repertoire betreft dat nooit eerder werd opgenomen.

FRYDERYK AWARD
      FRYDERYK AWARD
Tot nu toe werden de ‘Complete Songs’ van Sir Edward Elgar, Ottorino Respighi, Franz Schreker en Karol Szymanowski al uitgebracht of in productie genomen. Jaarlijks wordt de serie voortgezet met een nieuwe productie.

In 2004 werden de Szymanowski cd's bekroond met de FRYDERYK AWARD, de meest prestigieuze muziekprijs in Polen voor de beste opname van Poolse muziek.


De CD’s zijn te bestellen via www.channelclassics.com.

 
English version
 
  Stichting Het 20ste-eeuwse Lied
Catharina van Rennesstraat 24
1077 KX Amsterdam
tel. 020 – 675 60 40

20ste-eeuwselied@zonnet.nl
info@songfoundation.com
www.20ste-eeuwselied.nl


 
   
   
 
Artistiek leider Reinild Mees   -   tel. +31 (0)6 5118 7526
Zakelijk leider Yasmin Hilberdink   -   tel. +31 (0)64 181 5951
PR Tia Schutrups   -   tel. +31 (0)20 622 6483
   
Bestuur
 
Voorzitter Maarten Drop
Penningmeester Jord Ruijgh
Secretaris Leo Samama